F a k t a


UT MOT HAVET (63-52.300N 8-33.120Ø)
Her ser du hvor i Norges land Bogøya befinner seg!
Klikk for mer detaljer. På detaljkartet kan du se ruta som Hurtigbåten følger fra Trondheim, - en fin reise som anbefales i seg selv!

Stolte fiskere!
NATUR OG FISKE
Bogøyvær består av to øyer sammenbundet med ei hengebru. Her er det selvfølgelig bilfritt, og all "trafikk" på land skjer pr. trillebår på fint opparbeidede stier. Bogøyvær har flere varder og utkikkspunkt, og det er mange fine turmuligheter selv om avstandene naturlig nok ikke er så enorme. Klikk for flere bilder om fisking, dykking, dyr og natur.
Flott sommerdag i sundet
LIVET
Det er nå vel 20 fastboende på Bogøya, deriblant 8 barn! Typisk i slike små øysamfunn er vel at livet i stor grad preges av vær og sesong. Om vinteren kan det være tøffe vinterstormer, mye inneliv og lite besøkende. Ved påsketider starter ny sesong med økende trafikk av familie, ferie- og hyttefolk. Sommerglimt fra Bogøya

NÆRINGSLIV
Ressursene fra havet har vært og er fortsatt basisen for livet på Bogøya. Oppdrettsanleggene ved Bogøya har 4-5 faste ansatte.
I tillegg er Wold KystTransport en aktiv aktør når det gjelder transport og turisme.
Klikk for mer info om naboøyene

ØYREKKA
Naboøyene Sula og Mausundvær er både større, har flere fastboende, og er nok mer kjent blant folk flest enn Bogøya. Øyrekka utenfor Bogøya består av Gjæsingen, Sørburøy, Sauøya og Halten, og dette er også levende samfunn som har fast bosetning.

  LITT OM BOGØYAS HISTORIE
Vi har plukket litt historikk fra "Stormhav uvær over utvær" av Leo Oterhals. Dette er ei bok som gir en god beskrivelse av Titranulykka og en interessant historisk skildring av fiskeværene på Frøya. Se også Bogøysangen.

Til STARTSIDE

HER ligger Bogøya!